Novosti
Objavio/la: Maja Ogrizović, 14.04.2016.

Radionica Željke Jelavić: Obitelj nekad i danas

Ovogodišnji ETNOFILm festival dio svog programa posvećuje najmlađima. Suradnja je ostvarena s Osnovnom školom Jurja Dobrile iz Rovinja čiji će učenici sudjelovati na radionici filmske analize pod vodstvom više kustosice Željke Jelavić, voditeljice muzejske edukacije u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Željka Jelavić je autorica brojnih edukativnih programa, izložbi, urednica brojnih zbornika i časopisa, a posebno se ističe po predanom radu s djecom različitih potreba i mogućnosti koji je možda najviše došao do izražaja projektom „Dva muzeja u susjedstvu“, a koji se provodi u suradnji s Muzejom za umjetnost i obrt u Klinici za dječje bolesti Zagreb „Klaićeva“.

U sklopu 8. ETNOFILm festivala, kustosica i muzejska pedagoginja Željka Jelavić održat će radionicu za rovinjske osnovnoškolce na temu Obitelj nekad i danas, a kojoj je cilj potaknuti učenike na promišljanje o dinamičnim promjenama u obiteljskim odnosima, o povijesnom i kuturnom kontekstu obiteljskih odnosa te povezivanju osobnog iskustva sa širim društvenim i kulturnim kontekstom kroz niz analiza audiovizualnih primjera i zajedničkih rasprava.

Kao temelj za promišljanje teme poslužit će nam jedan od poznatijih hrvatskih etnografskih filmova „Jedan dan u turopoljskoj zadruzi“ autora Draga Chloupeka i Aleksandra Gerasimova iz 1933. Film je 1960. osvojio nagradu na prestižnom „Festival dei Popoli“ u Firenzi.

Radionica će se održati 28. 4. 2016. u 9:45 sati u Multimedijalnom centru (MMC) u Rovinju.

Najave svih popratnih događanja u organizaciji festivala pratite na službenoj stranici ETNOFILm festivala ili na društvenim mrežama – Facebooku i Twitteru.

Copyright 2016.

Izrada web stranica: Netlex