Novosti
Objavio/la: Maja Ogrizović, 22.03.2016.

Odabrane volonterke 8. izdanja ETNOFILm festivala

Organizacijski tim ETNOFILma – Međunarodnog festivala etnografskog filma odabrao je četiri volonterke koje će im se ove godine pridružiti i zajedničkim snagama (pro)izvesti osmo izdanje festivala koje će se održati u Rovinju od 28. do 30. travnja 2016.

Poruka organizatora
Organizacijski tim ETNOFILm festivala zahvaljuje se svim prijavljenim kandidatima iz raznih krajeva Europe. Nažalost, zbog tradicionalno velikog broja prijava bili smo primorani odraditi selekciju kako bi došli do dinamične grupe od četvero volonterki sa raznovrsnim iskustvima u vizualnoj antropologiji i na filmskim festivalima. Ove će nam godine pomoći motivirana ekipa od četiri volonterke: Daianna Tzvetkova (Bugarska, Njemačka), studentica socijalne i kulturne antropologije te medija i komunikologije, Milica Josimović (Srbija), etnologinja i antropologinja, Liisi Reitalu (Estonija), grafička dizajnerica i studentica etnografije i Sara Mikelić (Hrvatska), etnologinja i kulturna antropologinja iz Rovinja sa stručnim usavršavanjem u Veneciji.
Sve ostale ETNOFILe pozivamo da nam se pridruže na festivalu od 28. do 30. travnja!

Podsjetimo, misija je ETNOFILma biti platformom promociji vizualne antropologije koja, s jedne strane potiče produkciju etnografskih filmova u usko disciplinarnom smislu te riječi – filmova čiji su autori školovani etnolozi/antropolozi, a s druge strane afirmira izvan-disciplinarne dokumentarne filmove koji razvijaju heterogenost pristupa etnografiji i vizualnoj antropologiji.

U sklopu festivala ove godine će se moći pogledati selekcija od sveukupno 30 filmskih naslova.

Najave svih popratnih događanja u organizaciji festivala pratite i na društvenim mrežama: Facebook / Twitter.

Copyright 2016.

Izrada web stranica: Netlex