Glazbeni program

VEČER INDIJSKOG PLESA

Gradsko kazalište „Antonio Gandusio“ u Rovinju

Petak, 29. 4. 2016. u 20 sati 

ETNOFILm_Večer klasičnog indijskog plesa_Chitra Arvind_Raj Bhavan

Povodom Svjetskog dana plesa, koji se obilježava 29. travnja, u vrijeme trajanja festivala, ETNOFILm vas vodi na još jedno “audio-vizualno” putovanje te s ponosom predstavlja Večer klasičnog indijskog plesa. Gosti će imati priliku doživjeti bharatanatjam i Kathak u svojim najčišćim formama, originalnim koreografijama starih gurua iz Indije, a koje pleše renomirana indijska plesačica Smt. Chitra Arvind sa svojom kćerkom Kumari Alar Arvind. Smt. Chitra Arvind nagrađivana je plesačica iz Karnatake s više od dvadeset godina profesionalnog iskustva kao plesačica, koreografkinja te plesna pedagoginja. Umjetnička je voditeljica Rhythmotion-a, škole klasičnog i suvremenog indijskog plesa. Plesala je sedam godina kao solistica u Shobana Jeyasingh Dance kompaniji iz Londona, a poslijednjih trinaest godina djeluje kao umjetnica na tlu Indije iz koje često gostuje po svijetu (Amerika, Europa i cijela Azija). Alar Arvind je njezina kćerka i nasljednica, koja bharatanatjam i kathak prakticira od 2009. Već je sudjelovala na raznim festivalima plesa diljem svijeta.

Bharatanatjam, najpopularniji klasični ples s juga Indije, univerzalno je prihvaćen kao vrlo istančana ekspresija indijske kulture. Kao ritualna umjetnost, njegova intimna veza sa hramom zrcali neprimjetne osjećaje poklonika i reflektira nutrinu hindske kulture. U sebi reflektira principe zapisane u Natyashastri te je kao takav preživio u Indiji kroz sve njezine raznolike i veličanstvene forme i raspoloženja, koje je sakupio u sebe tijekom mnogih stoljeća.

Kathak je klasični ples sa sjevera Indije, a ime mu potječe od riječi katha koja znači “priča”. U tom smislu, kathak plesač/ica je narator koji prenosi mitološke priče iz hramova Indije dok ih pleše u ekstazi. I kathak vuče svoje korijene iz Natyashastre, ali je za razliku od bharatanatjama poprimio utjecaj mogulskih vladara te puno prije bharatanatjama prešao iz hramova na dvor gdje se tranformirao i u zabavni ples, a ne više samo ritualni.

Cijena ulaznica za Večer indijskog plesa u pretprodaji iznosi 35,00 kuna, na dan izvedbe iznost će 50,00 kuna. Pretprojana mjesta: Agencija Planet i Yoga centar Sadhana. Ulaznice se mogu rezervirati po pretprodajnoj cijeni e-mailom natamara@etnofilm.com

ZAVRŠNI PARTY

Dr. Smeđi Šećer u Rovinju

Subota, 30. travnja 2016. u 22 sata

ETNOFILm_Smeđi šećer

Završno festivalsko druženje zakazano je za subotu 30. travnja od 22 sata u meksičkom restoranu „La Concha“, a začinit će ga neponovljivi Dr. Smeđi Šećer eklektičnom selekcijom vinila. Smeđi Šećer nepatvoreni je vinilni DJ koji od 2007. godine podastire riječke plesne podije uzavrelim funkom, soulom i dancefloor jazzom s 45ica, fleksica i ostalog roda opskurnih vinila. Životno posvećen pronalaženju apsolutne ugode, slaganju soničnih kolaža i iskopavanju iskonskog groovea, ogoljene i iskrene magije koja se može pronaći u rijetkim studijskim trenucima oviniljene diskografske povijesti.

Ulaz na završni party je slobodan i otvoren za sve željne zabave, dobre glazbe i međunarodnog druženja.

Doživite različite kulture na filmu i uživajte u bogatom popratnom programu 8. ETNOFILm festivala!

Sponzori
Medijski sponzori
Suradnici

Copyright 2016.

Izrada web stranica: Netlex