Radionica

MASTERCLASS S LAURENTOM VAN LANCKEROM

Multimedijalni centar Rovinj,

Subota, 30.4. 10:00-12:00

U okviru projekta Senzorna etnografija i novi mediji kojeg je prošle godine inicirao Etnografski muzej Istre u suradnji s organizacijom Soundimage culture  (SIC) i ove godine u Rovinj dolazi redatelj i antropolog Lauren Van Lancker. Metodologija senzorne etnografije utemeljena je na ideji o isprepletenosti ljudskih osjetila te se odmiče od teksta kao primarnog medija u oblikovanju etnografske reprezentacije. Cilj projekta je prezentirati mogućnosti sinergije senzorne etnografije, novih medija i modernih tehnologija u procesima bilježenja, interpretacije i 7th ETNOFILm Workshopprezentacije nematerijalne kulture i kulture svakodnevice.

Laurent Van Lancker će govoriti o vlastitoj filmskoj praksi te će predstaviti rad organizacije Sound Image Culture.

SoundImageCulture (SIC) su grupa umjetnika/antropologa koji kroz format storytellinga propituju konvencije dokumentarnog filma. SIC  je baziran na 11 mjesečnom edukativnom programu namijenjenom  redateljima, umjetnicima i istraživačima na polju humanistike i društvenih znanosti. SIC potiče etičku refleksiju na to kako reprezentiramo druge u suvremenim medijima. U okviru programa polaznici preispituju odnose između umjetnika, subjekta i gledatelja te realiziraju vlastiti umjetnički projekt.

Laurent Van Lancker je završio studij filma i antropologije. U ranim dokumentarnim filmovima (Ymako iz 1998. i Moving with clouds 1999.) bavi se socijalnim, religijskim i umjetničkim aspektima različitih kultura. Autor je nekoliko eksperimentalnih dnevnika putovanja (Eth(n)ics, Trente et une nuits: mes rencontres palestiniennes, Rétroviseurs) te niza kratkih igranih filmova i plesnih videa. Van Lancker povremeno predaje vizualnu antropologiju i dokumentarni film na fakultetima u Gentu, Sint-Lukasu (Belgija) i SOASu (Velika Britanija).

 

ETNOFILm 2016_Željka Jelavić_radionica-Obitelj nekad i danasŽeljka Jelavić: Obitelj nekad i danas

U sklopu 8. ETNOFILm festivala Željka Jelavić održat će radionicu za djecu osnovnoškolskog uzrasta na temu Obitelj nekad i danas, a kojoj je cilj potaknuti učenike na promišljanje o dinamičnim promjenama u obiteljskim odnosima, o povijesnom i kuturnom kontekstu obiteljskih odnosa te povezivanju osobnog iskustva sa širim društvenim i kulturnim kontekstom kroz niz analiza audiovizualnih primjera i zajedničkih rasprava.

Sponzori
Medijski sponzori
Suradnici

Copyright 2016.

Izrada web stranica: Netlex