Žiri

JanosTariVizualni antropolog dr.sc. János Tari predsjednik je ICOM AVICOMa (International Commitee for Audivisual and New Technologies of Image and Sound). Kao ravnatelj filmskog studija i arhivskog odjela Etnografskog muzeja Mađarske, producirao je brojne dokumentarne filmove te surađivao u izradi multimedijalog internetskog filmskog kataloga. Izvanredni je profesor, snimatelj i redatelj pri Károli Gáspár fakultetu reformističke crkve i Humanističkom fakultetu – pri InstitutIvana Todorovicu Socijalnih i komunikacijskih znanosti u Budimpešti.

Ivana Todorović redateljica je socijalno angažiranih dokumentarnih filmova s kojima je osvajala brojne nagrade. Završila je studij Dokumentarnog medija pri Novoj školi u New Yoku, Etnologiju i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu te francusku radionicu Atelies Varan. Todorović drži radionice na Fakultetima širom svijeta, a bila je i gostujuća predavačica na TEDxAUK u Prištini.

petrovic osmak_zeljkaŽeljka Petrović Osmak diplomu etnologa i pedagoga stekla je 2003. godine na FFZG, gdje je 2011. magistrirala na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju. Od 2004. zaposlena u Etnografskom muzeju gdje do 2011. radi kao voditeljica i kustosica Zavičajnog muzeja u Donjoj Kupčini, a od 2012. u Zagrebu na zbirkama gospodarstva i glazbala. Organizirala je izložbe, edukativna događanja, koncerte, skupove, radila kao članica uredništva muzejskog časopisa Etnološka istraživanja, te snimila jedan etnografski film. Autorica je dvaju muzejskih kataloga i suurednica zbornika radova o pedeset godina Hrvatskog etnološkog društva (HED). Područje rada je usmjerila najviše na glazbene instrumente i etnomuzikološka istraživanja.

 

 

Sponzori
Medijski sponzori
Suradnici

Copyright 2016.

Izrada web stranica: Netlex