Novosti
Objavio/la: Maja Ogrizović, 03.03.2016.

8. ETNOFIlm festival – Poziv za volontere!

Etnografski muzej Istre i ETNOFILm tim sa zadovoljstvom pozivaju sve zainteresirane da budu dijelom organizacije osmog međunarodnog Festivala etnografskog filma koji će se održavati od 28. do 30. travnja 2016. u Rovinju.

Naš je Festival platforma promocije vizualne antropologije koja, s jedne strane potiče produkciju etnografskih filmova u usko disciplinarnom smislu te riječi – filmova čiji su autori školovani etnolozi/antropolozi, a s druge strane afirmira izvan-disciplinarne dokumentarne filmove koji razvijaju heterogenost pristupa etnografiji i vizualnoj antropologiji.

Za naše osmo izdanje tražimo malu ali motiviranu grupu od četvero volontera (od čega dvoje iz Hrvatske i dvoje iz inozemstva). Njihovi zadaci bit će:
– promocija Festivala u Rovinju tijekom njegova održavanja (dijeljenje letaka, rad na info pultu i prodajnom štandu)
– ugošćivanje članova žirija i autora koji svoj film predstavljaju u Rovinju ove godine
– pomoć pri logističkim zadacima tijekom samih projekcija i ostalih Festivalskih događanja na dnevnoj bazi
– pomoć u održavanju pratećeg festivalskog programa (Masterclass, izložba, radionica, koncerti).
– uživanje u čarima Rovinja i filmova koje nudimo, kao i ostalim popratnim programima.

Zbog ograničenog broja volontera, prednost pri odabiru imaju studenti i studentice etnologije i antropologije, kao i osobe koje govore više jezika, uz engleski i hrvatski.

Nažalost, iako nismo u mogućnosti pokriti putne troškove, svim volonterima će tijekom Festivala biti osigurani ručak i smještaj. Na zahtjev, volonterima će biti izdan i Certifikat o volontiranju, a osim prilike za stvaranje novih kontakata i stjecanje novih vještina, obećajemo svježi morski zrak, ugodnu atmosferu, mnoštvo izvrsnih etnografskih filmova i popratnog programa.

Molimo Vas da ispunjeni obrazac zajedno s traženim materijalima pošaljete na sara@etnofilm.com najkasnije do 15. ožujka 2016. godine. Rezultate očekujte 20. ožujka.

Vidimo se ovog proljeća u Rovinju!
EMI i Organizacijski tim ETNOFILm-a

Copyright 2016.

Izrada web stranica: Netlex